Setter form og farge på alt hun gjør

De siste månedene har flydd for Heidi Elisabeth Gulstad. Etter hardt arbeide og mye pågangsmot, kan hun fastslå at motebutikken Form & Farge — som hun tok over i januar — går så det suser.

Gulstad er i fyr og flamme når hun snakker med Din Reportasje på video call. Det store smilet er konstant. Hun forteller at hun stortrives som forretningsdame i Steinkjer, og at hun elsker jobben sin.

120. På bordet

-Jeg har egentlig alltid likt det jeg har arbeidet med. Jeg begynte å jobbe i ung alder. Det året jeg fylte sytten år, dro jeg til England for å være au-pair. Det var ikke lett å overbevise foreldrene mine, som helst så at jeg fullførte videregående først.

Hun ler.

-Jeg ser jo i dag at de hadde rett. Men jeg var veldig skolelei, det hadde nettopp blitt slutt med min første kjæreste, og jeg følte at tiden var inne for å utforske verden litt.

Etter at hun kom tilbake fra England, var hun dagmamma hos en familie sørpå. Deretter var hun innom Oslo en snartur, før reisen gikk videre til Danmark, hvor hun begynte på frisørskolen.

-Jeg stortrivdes og fikk mange nye venner. Tiden gikk så altfor fort. Tilbake i Oslo havnet jeg hos Jans Frisør i Kirkeveien. Etter det jobbet jeg på flere steder, men startet opp egen salong, Metzo Frisør, i 2002.

30. Lener på  døra

Frisørsalongen drev hun med stø hånd frem til noen år tilbake. Mange av hovedstadens fremste kjendiser var innom. Forretningen gikk godt. Men i de siste årene kjente hun at savnet etter Trøndelag stadig ble større. Hver gang hun var på besøk hos familien, lekte hun med tanken om å flyttet tilbake.

– En ting jeg setter stor pris på er å ha barndomsvennene mine i nærheten. Det er noe helt spesielt det man har med barndomsvenner, sier Gulstad. Det er en ting som aldri går av mote. Men jeg har også fått mange nye venner, som jeg er blitt veldig glad i.

Men det har ikke blitt så mye tid til venner som Gulstad skulle ha ønsket etter at hun kom tilbake til Trøndelag.

2. FORM OG FARGE

– Da jeg tok over butikken, sa jeg at dette året ville de ikke se så mye til meg på grunn av at jeg måtte jobbe mye. Det har gått i ett, men jeg klager ikke. Jeg elsker jobben min, elsker å dra ned på jobb tidlig og ordne butikken før jeg åpner. Man finner meg der på søndager også, mens jeg spiller høy musikk og planlegger nye forandringer.

Hun synes at det å drive motebutikk og frisørsalong er veldig ulikt hverandre.

-Jeg har lært at dette er en livsstiljobb. Det er alltid noe å gjøre. Innkjøp, messer, moteshow, markedsføring, etc. For noen måneder siden kjøpte jeg en seng som jeg har i kjelleren i butikken, for det har vært lange dager de siste månedene. Det har vært godt å kunne slappe av litt, for så å jobbe til seint på kvelden.  Mine venner trodde jeg hadde klikka helt da jeg fortalte om sengen. Heldigvis bruker jeg mindre tid i butikken nå siden jeg har blitt mere rutinert og fått ting på plass.

Det har blitt en del forandringer hos Form & Farge siden hun tok over.

-Jeg sa til meg selv i starten at ting måtte skje over tid, litt langsomt slik at det ikke ble så mye forandringer på en gang for kundene, som alltid har vært så glad i denne butikken.

LINDA13

Vi blir avbrutt av at telefonen ringer på den andre siden av skjermen. Gulstad tar den, sier at hun er opptatt i en video call med Spania, men samtalen pågår et par minutter. I mellomtiden åpner Din Reportasje en melding fra Linda Grøtan, en tidligere kollega av Gulstad, og som nå har tatt over kaféen Mormors Hjerterom i Steinkjer.

«Dere spurte meg om hvordan det har vært å jobbe sammen med Heidi. Det overrasker meg ikke at Form & Farge går så bra. Heidi er fantastisk dyktig og veldig flink til å få kundene til å føle seg som hjemme. Hun kan det å kombinere plagg og finne sett som passer den enkelte. Hun kjøper inn akkurat de riktige tingene til riktig tid, og attpåtil er hun kundevennlig. Dette er bare plankekjøring for Heidi.»

På den andre siden av skjermen legger Gulstad telefonen til side og kremter en smule utålmodig.

– Beklager, men jeg måtte ta den telefonen, sier hun. Hvor var vi? Ja, det om å ta forandringer litt langsomt. Det går egentlig ikke med meg. Jeg er jo en sånn person som helst skulle ha fått gjort ting i forrige uke, jeg greier ikke å vente!

Print

Hun har blant annet gjort om butikkinnredningen slik at klærne synes bedre, og hun har åpnet lokalet slik at det er blitt mye lysere. Interiørbiten har hun kuttet ut, da hun ikke har så stor interesse for dette. Logoen har også fått et realt ansiktsløft. Arbeidet hun har lagt ned i butikken har vært slitet verdt, for den går så det suser.

– I begynnelsen, når det kom inn klær som jeg hadde bestilt fra messer, tenkte jeg: Hvordan skal dette gå, så mye klær, blir det solgt? Men klærne flyr ut av butikken! Det betyr at jeg hele tiden kan bestille noe nytt. Det er viktig å friste med nyheter, kundene setter stor pris på det. Innerst inne har jeg visst fra første stund at jeg skulle få dette til å fungere. Likevel må jeg ofte klype meg selv i armen for å kjenne om det er virkelig.

Hun ser rett inn i skjermen og legger til, litt mer alvorlig:

MOTESHOW RETTBILDE

-Men det ligger mye arbeide bak. Vi har hatt mange moteshow, for eksempel, og det har vært en utfordring men også veldig innbringende på mange måter. Gjennom disse showene har folk blitt enda bedre kjent med meg og butikken. Jeg har fått så mange gode tilbakemeldinger.

Hun er veldig takknemlig for hvordan kundene har tatt imot henne.

-De har vært helt fantastiske. Noen har kommet med innspill på veien på hva de liker og ikke liker, og det er fint for da lærer man å kjenne sine kunders smak.  Jeg har faktisk en veldig god husk når det kommer til kundene mine, men ikke på hjemmebane. Der henger det gule post-it lapper overalt!

1000.Morsomt med kunde

Når hun blir spurt om hva hun tror er grunnen til at kundene kommer tilbake, legger hun vekt på at hun er opptatt av god service og at hun er ærlig med kundene når de tviler på om de skal kjøpe et plagg.

-Jeg tror de setter pris på at jeg gir dem min oppriktige mening. Alle kvinner har sin last, men vi er som vi er, og så får man bare gjøre det beste ut av det. Og med litt «form og farge» er mulighetene mange, sier hun med et skøyeraktig blikk.

Hun får ofte spørsmål om å sette sammen hele antrekk for kundene sine.

– Mange ber meg sette sammen et antrekk til en spesiell anledning som dåp, konfirmasjon eller bursdag. Det setter jeg stor pris på, for denne jobben liker jeg! Det kan ta litt tid før man finner det rette antrekket, men det er strevet verdt. Kundene mine er noen ordentlige engler. De er så tålmodige og prøver uten å klage.

30-birthday.jpg.653x0_q80_crop-smart

Gulstad har fått gode råd underveis fra tidligere eier av butikken, Kari Tinglum Hoseth.

-Hun er min gode mentor. Jeg tyr ofte til henne.  Hun har vært helt fantastisk, og hun er så glad både på butikkens og på mine vegne. Kari sier ofte at jeg var rett kvinne på rett plass til riktig tid. Og det er jeg enig i. Dette er midt i blinken for meg.

Nå er den energiske forretningskvinnen i gang med å forberede sommersalget.

-Jeg har tenkt å sette mye form og farge på sommersalget, ler hun. Her vil man kunne gjøre gode kupp. I sentrum starter vi salget 12. juli, og da oppfordrer jeg alle til å komme og shoppe. Det er så viktig at folk bruker byen, og vi har så mange fine butikker i sentrum som er verdt et besøk. Steinkjer Næringsforum gjør en kjempejobb, og jeg føler at vi butikkene som er der utfyller hverandre bra.

0. I dørenseropp

Hun kan fortelle at det også skjer mye spennende i august. Form & Farge fylte 30 år i februar, men det har skjedd så mye siden da, det har ikke blitt tid til å tenke på å feire bursdagen før nå.

-Vi skal ha nytt moteshow i august, det blir veldig flott. Og da vil vi feire bursdagen samtidig. Så her håper vi på at mange kommer. Begivenheten er under full planlegging, mange brikker som skal på plass. Kan ikke si så mye om detaljene ennå, men alt vil bli annonsert i god tid i forveien på vår facebookside, Form & Farge AS.

Hun kikker på klokken og tilbake på skjermen på mindre enn et sekund.

Thank-You grønn (1)

-Er vi ferdige nå? Jeg må på jobb! Ah, en ting som jeg har glemt å si. Jeg er så takknemlig for all den hjelpen jeg har fått. Vennene mine har vært der hele tiden og har stilt opp og hjulpet meg med diverse ting. For ikke å nevne min far, som alltid stiller opp når jeg trenger å fikse noe i butikken. Han er verdens beste handyman. Samtidig må jeg takke Steinkjers befolkning for å ha tatt så godt imot meg. Det er så deilig å være ‘hjemme’ igjen.

Liker du facebooksiden vår http://www.facebook.com/din.reportasje vil du motta alle våre reportasjer idet vi legger dem ut.

Reklamer

2 tanker om “Setter form og farge på alt hun gjør

  1. du er strålende Heidi ! jeg er så glad på dine vegne at det går så godt ! jeg ble helt beveget når jeg leste reportasjen.Stor klem fra Mette

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s